tiistaina, joulukuuta 22, 2009

Se tulee - ja menee

Eilen oli se päivä, jota talvella melkein eniten odotan: talvipäivänseisaus. Tänään päivä on jo pitempi kuin eilen. Niin me sitten alamme pikkuhiljaa keikkua kohti valoisampaa aikaa.

Tämä talvi on ollut jotenkin erikoisen raskas - olen mielestäni ollut paljon väsyneempi kuin minään muuna vuonna. Talven alkuun pitkä sadekausi ja musta maailma varmaan masensivat, mutta vaikka nyt on tullut hurjasti lunta en ole piristynyt siinä määrin kuin voisi kuvitella. Kovat pakkaset ovat tosin estäneet kunnon ulkoilun, mutta silti lumen valo ei ole oikein herättänyt minua henkiin. Tympeä tunne, kun melkein aina on väsynyt.

Ehkäpä vanhuus hiipii kimppuuni? Hui!

---

Jouluaattoon on kaksi yötä. Joulusiivo on vielä tekemättä. Tänään laitan toivon pikkupeikkoon, joka jo eilen ilahdutti siivoamalla suuren osan huoneestaan. Se on merkittävä tapaus, yhtä siistinä en ole tuota huonetta nähnyt sitten vuoden 2006. Oikeasti!

Joulusiivo ei huoleta minua ihan kauheasti, tiedän jo, että Joulun hyvä tunnelma tulee, vaikka jossain apukeittiön perukoilla lymyilisisikin vihainen villakoira. Joinakin vuosina hyvä tunnelma on odotuttanut itseään siksi, että olen itse ollut niin väsynyt, turhautunut ja kiukkuinen kaikesta touhottamisesta. Tänä vuonna en halua olla sellainen.

Vielä pari työpäivää ja sitten on neljän päivän jouluvapaa. Mahtavaa. Toivottavasti ilmat hieman lämpenisivät, jotta viitsisi ulkoilla ja ratsastella. Siitä toivottavasti saisi lisäenergiaa ja iloa elämään.

Muksaa joulunalusaikaa teille kaikille!

1 kommentti:

- Tuija - kirjoitti...

Huomenta talvisesta keskisuomesta =)
Oikea asenne Jouluun on nyt sulla! Ei se kiukuttelu tee yhtään leppoisampaa oloa....tiedän kokemuksesta.....vaan en sen siivoamisen vuoksi ; )
Minun siivous ulotuu tuonne ulos, lumitöiden muodossa ja olen kovin iloinen siitä.
Onneksi on imuri jonka käytön jälkeen on ihan siistin näköistä :O

Rauhallista ja Nautittavan Hyvää Joulua teille kaikille ja Pikkupeikolle terveiset!
Tuija
ps. Toivon sydämestäni, että pääset nauttimaan lomapäivistä ratsastuksen ja metsässäsamoilun merkeissä <3