lauantaina, helmikuuta 21, 2009

Lumimönkijä

Kleo on ihastunut lumessa möyrimiseen. Monena päivänä se on pikkupakkasessa kaivanut pellolla hankea toistakin tuntia uutterasti. Vain takkuinen pylly sojottaa lumihangesta porkkanahäntä pystyssä.

Kotiin se tulee sitten kaikkia jalkojaan ontuen ja naama jäätyneenä ja nukahtaa jonkin torkkupeiton sisälle tuhisemaan tuntikausiksi.

Kleo onkin ollut perheemme innokkain ulkoilija viime viikkoina. Minullakin on pitkästä aikaa toimintavapaa viikonloppu, mutta en ainakaan vielä ole saanut oikein itseäni liikuntakuntoon.

Asiaan kyllä varmasti vaikuttaa se, että aamupäivän ohjelmassa oli maatilan viime vuoden kirjapitotositteiden etsiskely ja tallennus Exceliin. Onneksi on nettipankki ja tiliotteet saa suoraan Excel-muodossa - ennenvanhaan tuohon hommaan meni tuntikausia ja hermot kanssa!

Tämän viikonlopun aikana pitää myös tehdä yksi harrastepuolen budjetti, joten Excel-hommia on tarjolla melko lailla. Siinä sitä on tekosyytä sisällä istuskeluun kerrakseen.

Ukkokulta taas on käyttänyt aikaansa autoja korjailemalla. Näihin aikoihin on molempien lasten autot laitettu katsastuskuntoon ja omassakin autossaan esiintyi jotain vanhuuden kremppaa. Kumpikin lasten autoista otettiin työn alle viimeisenä mahdollisena katsastuspäivänä, mitähän se kertoo perheemme tavoista?

On muuten mahtavaa, että talossa on tuollainen handyman, joka todella korjaa minkä pelin ja vehkeen tahansa! On painonsa arvoinen kultaa (nykyisin siis huomattavasti kallisarvoisempi kuin siihen aikaan, kun tutustuimme). Minunkin arvoni on lähes tuplaantunut niistä ajoista, joten eipä siitä sen enempiä...

Minulla on muuten uusi läppäri, ihan pikkuinen - näyttö on jotain 12". Aika soman näköinen ja todella kevyt kuljetella, mutta veikkaan, että muutaman vuoden päästä pitää ottaa aina ulkoinen näyttö kainaloon, kun tätä aikoo käyttää. Tuppaa nimittäin tuo näkö heikkenemään ajan myötä... Mutta on tämä tuulennopea vanhaan verrattuna. Muksaa. Eli: eikun hommiin!

---

Auringonpaiste on herkullista, sade virkistävää, tuuli reipastuttaa meitä, lumi on ilahduttavaa; todellisuudessa ei ole huonoa säätä, vain erilaisia hyviä säitä. - John Ruskin

Ei kommentteja: