lauantaina, helmikuuta 07, 2009

Höyryveturia nähnytkään

... siis Félagia tarkoitan tuolla otsikolla. Tulin tuohon ajatukseen, kun olin eilen pellolla pörräämässä Vissan selässä ja siinä sitä on höyryveturia kerrakseen. Vissalla ei ole tämän vuoden puolella juurikaan ratsastettu eikä paljon muutenkaan ja reipas pikkuhevonen on kerännyt itseensä energiaa oikein kunnolla.

Lisäksi vähäinen käsittely tuo mielestäni jonkin verran Vissalle takaisin vanhoja taantumia ja pelkoja. Sehän oli uskomattoman arka, kun se tuli meille. Se pelkäsi ainakin miehiä, naruja, tallia, ahtaita paikkoja ja kengitystä. Yhdellä sanalla sanottuna se pelkäsi kaikkea. Yleensä käsiteltäessä sen silmistä näkyivät vain valkuaiset ja se hikosi ja puuskutti, kun sitä harjattiin. Historiaan nähden tamma on melko rauhallinen nykyään.

Sillä on kuitenkin mukava ratsastaa. Ylikuumenemisen ja punkemisen haitat unohtuvat, koska se kuitenkin käyttäytyy melko hyvin ratsastettaessa ja ylimääräiset höyryt haihtuvat, kun sille antaa pieniä tehtäviä - voltteja ja taivutuksia - ja kehuu sitä ratsastettaessa. Mikäli ratsastaja pysyy rauhallisena ja ote hevosen suuhun pehmeänä, Vissan kanssa pärjää hyvin.

Tänään uudelleen, sillä eräs työkaverini tulee kohtapuoleen kokeilemaan issikoilla ratsastusta. Harvinaista, että meidän hevosilla menee joku muu. Saas nähdä, mitä Félagi tykkää uudesta ratsastajasta.

---

En olekaan taas viikkoon ehtinyt, muistanut ja viitsinyt kirjoittaa mitään. Pitänee mainita, että Ísingillä vaikutti kaikki olevan hyvin koulutuksessa ja olipa se jotain oppinutkin. Parissa viikossa ei lihapullalle ihmeitä tehdä, mutta ehkäpä ajan kanssa siitä kehittyy mehevä pihvi. Tai jotain. Hih.

Agilityäkin olen ehtinyt yhden treenin verran harrastaa. Marilyn oli intopiukkana välistävetoharjoituksissa ja osoitti taas minulle taitavuutensa. Kiva koissu, vaikka kaikki ei sillä agilitya haluaisikaan harrastaa - kissa kun on. Juoksua sille ei vain kuulu, että päästäisiin astutuspuuhiin.

---

Hevosen selässä ihminen on sekä henkisestä että fyysisesti suurempi kuin jalkaisin. - John Steinbeck

Ei kommentteja: