maanantaina, tammikuuta 30, 2017

3½ viikkoa pentuiloa

Pennut ovat jo 3½ viikkoiset.  Vieläkään ei ihan juosta, mutta toisinaan hypähdellään huvittavasti.  Painoa on noin 1700 g jokaisella eli ruokaa on riittänyt.  En ole aloittanut vielä antaa muuta ruokaa imetyksen rinnalle, kun painot nousevat niin hyvin, mutta varmaan loppuviikosta jo aletaan maistella penturuokaa.

Ao. videokuvasta näkyy 3-viikkoisten tyttöjen leikkiharjoitukset.  Muutamassa päivässä on jo askel tullut vakaammaksi ja leikki käy reippaammin.  Ovat nämä kyllä aika hellyyttäviä.


Disa on edelleenkin melko tarkkana pennuistaan, mutta on Kleppa jo muutaman kerran päässyt niitä nuolemaan.  Disa ei tiedä vielä, miten arvokas leikkitäti isosisko Kleppa jatkossa onkaan.

Otin kakkosen olohuoneeseen poseerauskuvia varten ja kun hetkeksi laskin
sen lattialle olikin jo imetys käynnissä.  Näin lähelle Kleppakin jo pääsee välillä.


Poika

Poika

Tyttö kakkonen

Tyttö kakkonen

Tyttö ykkönen

Tyttö ykkönen

Vielä pennut ovat aika hämillään, kun ne tuo pois pentulaatikosta, mutta eiköhän loppuviikosta jo ala vilistys käymään.   Jokainen pennuista tietenkin pissasi sohvalle poseerauskuvia otettaessa, niin tyypillistä... 

Tässä vaiheessa pentujen hoito on kyllä yksinkertaista.  Riittää, että Disa saa riittävästi ruokaa ja vettä ja Disa huolehtii sitten lopusta.  Disa onkin kyllä varsin mallikelpoinen äitimuori.

Kleppa on saanut nauttia ihan omista jutuista pentujen aikaan.  Pari kertaa se on päässyt ukkokullan kanssa Halkjärven mökille yöksi, kun me toiset on jääty kotimiehiksi.  Viime viikonloppuna minäkin pistäydyin mukana, kun kävimme tarkistamassa, että mökillä on kaikki hyvin.

Osui usvainen päivä, kun ilma oli jäähtymassä.  Mukavat näkymät.

Keramiikassakin olen käynyt viikottain.  Viime ja edelliskerralla teimme nericomi-tekniikalla eli yhdistellään useamman värisiä savia ja saadaan sillä tavalla kuvioita.  Mielenkiintoista ja kivan näköistä.

Savi siis kaulitaan ja yhdistellään saadut liuskat ja taas kaulitaan.

Edelliskerralla syntyi tällainen "maastokuvioinen" ruukku

Tästä tulee jonkinlainen kaareva tarjoiluvati. Näyttää hiukan korityöltä. 
Näitä on kyllä mukava tehdä.
Olen jotenkin alkanut jo odottaa kevättä.  Tämän talven säät ovat voittopuolisesti olleet joko sateisen tuhnuisia tai hirvittävän liukkaita.  En tykkää. 

Ei kommentteja: