perjantaina, toukokuuta 23, 2014

Marilyn - superkoira

Marilyn täytti tämän viikon maanantaina kunnioitettavat 10 vuotta.  Se on edelleen lapsellinen, itsenäinen, iloinen ja kissamainen koira. Vapaana sitä ei edelleenkään voi pitää, koska se haistattaa piutpaut kaiken maailman nameille ja kutsuhuudoille, kun pääsee riistan perään.  Tulee kotiin sitten, kun huvittaa - suomennettuna tämä tarkoittaa, että se on tasan yhden kerran tullut itse takaovelle ja pyytänyt haukkuen sisään.  Silloin oli yö ja se oli ollut monta tuntia yli 20 asteen pakkasessa juoksentelemassa. Muut karkureissut ovat päätyneet joko Mersun kyydillä kotiin tai jonkun naapurin houkuttelemana se on saatu kiinni.  Omalle väelle se ei anna kiinni, paitsi Mikolle satunnaisesti, sillä Mikko on ihanin tyyppi, jonka se tietää.



"Käyttölinjainen" cairnterrieri

Syntymäpäivä ei ollut mitenkän juhlallinen, Marilyn sai aivan järkyttävän yskän ja yski kuin tukehtuakseen aina, kun se vähänkin liikahti.  Olin aivan varma, että sillä on iso keuhkokasvain tai jotain. Marilynillähän on ollut jo monta vuotta kasvain hännän juuressa, se oli aluksi pehmeä rasvapatti, mutta nyt se on kova ja luultavasti ei ollenkaan hyvänlaatuinen.

Tiistaina vein Marilynin lääkärille.  Lohjalla on aivan uusi pieneläinklinikka, jota olen alkanut käyttää, mutta ikävä kyllä siellä ei ole vielä röntgeniä.  Ell kuunteli sydäntä ja keuhkoja ja oli kovin surumielinen.  Kertoi, ettei sydänääniä juurikaan kuulu, ilmeisesti edessä on kasvain tai runsaasti nestettä. Marilynin kieli oli sinertävä, kun se läähätti - ilmeisesti happi ei oikein ottanut kulkeakseen.  Antoi ohjeen viedä koira röntgeniin ja ensiavuksi sydän- ja nesteenpoistolääkettä.   Varasin ajan seuraavaksi päiväksi Vihtivetiin ja valmistauduin tekemään raskaan päätöksen röntgenkuvien jälkeen.

Marilyn nukkui yön lähes yskimättä, mutta kun se vähänkin innostui jostakin, kuului kauhean kova yskä.  Voi, miten se riipaisikaan minua.  Onneksi olin kuitenkin varma, ettei sillä olut kipuja - vain vaikea hengittää.

Iltapäivällä ven sen kuvattavaksi ja voi ihmettä!  Röntgenkuvissa ei näkynyt minkäänlaista kasvainta, ei mitään nestettä - vain keuhkoputken alkava rappeuma, joka saattaa hieman vaikeuttaa hengitystä.  Yskädiagnosi oli kennelyskä!  Kyllä olin hämmästynyt ja iloinen.  Minähän olin jo melkein kaivanut tyypille kuopan ennen reissua.  Nesteenpoistolääke oli ilmeisesti poistanut nopeasti keukoissa mahdollisesti olleen nesteen, joten sitä neuvottiin jatkamaan ja lisälääkitykseksi saimme antibioottia ja kipulääkettä.

Lääkäri ihmetteli yskivän koiran loputonta intoa ja pirteyttä.  Semmoinenhan se on, ei sitä pienet
vaivat paina!  Maailma on kiva paikka ja laitettu tänne ihan vaan Marilynin iloksi.

----

Nyt on kesä!
Kirsikkapuu kukkii
Ukkokulta on kaivurilla hiukan laajentanut lähimetsässä olevan puron päätä ja se kelpaa jo mainiosti koirille uimapaikaksi, vaikka onkin hieman savinen.  Koirat puhdistuvat hyvin jo pellon yli kotiin juostessaan.  Islannilammaskoiran turkki on kyllä mahtavan helppohoitoinen.

Viime päivinä ollaan oltu melkein hellelukemissa, kyllä Disa ja Kleppa nauttivat, kun pääsivät lutraamaan.

Disa rakastaa vedessä lutraamista

Kleppa on edelleen hieman epäluuloinen, mutta menee toki veteen


Ei kommentteja: